Skip to main content

En kasse med rent udstyr og viden om hepatitis C

Brugernes Akademi viser vejen i et innovativt nyt projekt, som går nye veje i forebyggelsen af hepatitis C blandt stofbrugere.


Hver tirsdag på Halmtorvet i København åbner den frivillige organisation Brugernes Akademi et hepatitis C-checkpoint, hvor personer i risikogruppen kan blive diagnosticeret og få oplysning og rådgivning om hepatitis C. 

Desværre er der meget få checkpoints i Danmark til trods for, at behovet er stort. For at imødekomme dette har Brugernes Akademi med støtte fra blandt andre AbbVie skabt en postordreservice målrettet stofbrugere, som tilbyder alle interesserede en gratis pakke med sterilt injektionsudstyr. Udover rent udstyr indeholder pakken materiale med oplysning om hepatitis C; hvilke symptomer man skal være opmærksom på, hvordan man bliver testet og behandlet samt ikke mindst hvordan man undgår at blive smittet. 

Projektet gavner ikke blot de mennesker, der har brug for rent udstyr. Udstyret bliver pakket af personer, der selv er stofbrugere og socialt udsatte, og som gennem det sociale frikort bliver aflønnet for deres arbejde. 

Socialsygeplejerskerne ved Regionalhospitalet Horsens har for nylig bestilt en pakke og skabt kendskab til projektet gennem en ’unboxing’-video. Se videoen her

Læs mere om Brugernes Akademi her